Welkom in Meppen
gemeente Coevorden

Meppen ligt in het noordwesten van de gemeente Coevorden, ten noorden van Oosterhesselen en ten westen van Aalden. Het dorp grenst aan het bos De Mepperdennen en het jeneverbesgebied
De Palms.
Meppen is al een oud dorp. Maar nog voordat de plaats ontstond, werd het gebied waarin het ligt al bewoond, de oudste sporen daarvan zijn van zo'n 5000 jaar v. Chr. Men vond onder meer bij Meppen mesjes om de dierenhuiden te bewerken. Ook is er een bronzen emmer, dus uit de bronstijd, gevonden. Veel later in de geschiedenis, in de Middeleeuwen was Meppen de eerste echte kern van bewoning in het gebied. Toch is de oudste vermelding van Meppen zelf als plaatsnaam pas van 1335, terwijl een aantal andere plaatsen, die later zijn ontstaan, eerder werden genoemd.
Die plaatsen, het huidige Aalden, Zweeloo, Oosterhesselen, De Klencke, Gees, Zwinderen en ook een deel van Wezup zouden later onder de Marke van Meppen gaan vallen. Dit was de grootste boermarke van de Olde Landschap Drenthe. De marke werd tijdens de Markescheiding (1862 en 1868) uit elkaar gehaald.
Wetenswaardigheden

Wikipedia
De plaats op het web
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMaps


 
AKTIVITEITEN
 
 
 
EETGELEGENHEDEN
restaurant
eetcafé
 
KUNST & CULTUUR
 
 
 
OVERNACHTINGEN
appartementen
appartement - gastenkamers
camping - b & b - groepsacc. hotel /restinn
groepsaccommodatie
vakantiewoningen
 
UITGAAN
 
 
 
VERHUUR
 
 
 
WELLNESS - BEAUTYSALONS
 
 
 
WINKELEN
 
 
 
REISORGANISATIES
 
 
 
BEDRIJVEN
 
 
 
Zoeken
Mail ons uw suggesties

..