Welkom in Sleen
Gemeente Coevorden

De oudste sporen van bewoning dateren van zo'n 4500 jaar geleden. De hunebedden in deze omgeving zijn daarvan de stille getuigen. Ooit was Sleen de hoofdplaats van de dingspel Zuidenveld. Dit dingspel was een rechtsgebied dat bestond uit de kerspelen Sleen, Emmen, Odoorn, Zweeloo, Oosterhesselen, Dalen, Schoonebeek en Roswinkel. In 1518 is Sleen een zelfstandige schultambt.
Sleen heeft een grote driebeukige kerk. De kerk staat aan de oude Heirweg van Groningen naar Coevorden. Het gotische koor ontstond waarschijnlijkal aan het eind van de veertiende eeuw. De kerktoren is 68 meter. Nadat in 1867 de spits was afgebrand, kreeg de toren een lantaarnbekroning, die in 1923 door de huidige naaldspits werd vervangen. In 1883 was de kerkrestauratie voltooid. Deze restauratie werd geleid door de bekende architect C.H. Peters, die geadviseerd werd door P.J.H. Cuypers.
Voor 1998 was het tevens de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Na 1998 maakt Sleen deel uit van de gemeente Coevorden.  Het Pieterpad loopt door Sleen. 
Wetenswaardigheden

Wikipedia
De plaats op het web
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMaps


 
AKTIVITEITEN
multi functioneel centrum
 
 
EETGELEGENHEDEN
restaurant
 
 
KUNST & CULTUUR
theater
 
 
OVERNACHTINGEN
b & b
b & b
camping - mini_camping
vakantiehuisjes
 
 
UITGAAN
 
 
 
VERHUUR
 
 
 
WELLNESS - BEAUTYSALONS
 
 
 
WINKELEN
 
 
 
REISORGANISATIES
 
 
 
BEDRIJVEN
 
 
 
Zoeken
Mail ons uw suggesties

. ..