Welkom in Henxel
Gemeente Winterswijk

Henxel is een buurtschap in de gemeente Winterswijk, in de
Achterhoek in de Nederlandse provincie Gelderland. Henxel had op 1 januari 2009 279 inwoners op een oppervlakte van 17 km² [1]. Henxel ligt ten noordoosten van de plaats Winterswijk, grenst in het westen en in het noorden aan Huppel, in het oosten aan Ratum en in het zuiden aan de buurtschap Vosseveld. Henxel grenst niet aan Duitsland.
WETENSWAARDIGHEDEN

Wikipedia
Plaatselijke links
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMaps
In het verleden leefden de bewoners vooral van de landbouw maar tegenwoordig hebben veel boerderijen hun agrarische functie verloren. De buurtschap krijgt zo ook een functie als landelijk woongebied. Henxel bezit enkele bijzondere natuurgebieden, zoals Dottinkrade en Gossink, en de oude korenspieker Kössink.
Het landschap rond Henxel wordt gekarakteriseerd door langwerpige dekzandruggen die evenwijdig lopen aan de natuurlijke laagten in het gebied. Door een dik bouwlanddek steken sommige delen van de ruggen wel drie meter boven de omgeving uit. Deze dekzandruggen zijn ontstaan in de laatste ijstijd, het Weichselien. Nabij gelegen beken zijn in de middeleeuwen verlegd om een aantal gebieden beter te ontwateren. De huidige loop van de Ratumse beek is bijvoorbeeld door een dekzandrug heen gegraven, waardoor er langs de beek steilere hellingen voorkomen dan men doorgaans bij deze reliëfvormen aantreft.
Voorzieningen
Henxel heeft een kleine christelijke basisschool, die ook veel leerlingen trekt uit omliggende buurtschappen en zelfs uit Winterswijk. Van en naar Winterswijk laat men een schoolbus rijden. Naast de school bevindt zich ook een peuterspeelzaal. Voor overige voorzieningen is men aangewezen op de omliggende plaatsen. Henxel kent verder enkele campings, een golfbaan en een wijngaard.
.
Plaats uw logo of banner in een van de onderstaande  rubriek.
Uw basis-vermelding op de plaatselijke pagina is gratis.

Het donateurschap bedraagt € 15,00 per jaar
inclusief uw basisvermelding op de gemeentelijke pagina en toegangen tot de social-media.
@
.

AKTIVITEITEN
Bedrijfsnaam sub-rubrieken social media
       
EETGELEGENHEDEN
     
 
     
KUNST & CULTUUR
     
 
     
OVERNACHTINGEN
     
 
Kortschot camping - boerderijcamping  
 
Lutje Kössink camping - natuurkampeerterrein  
UITGAAN
     
VERHUUR
     
 
     

WINKELEN

     
 
     
WELLNESS - BEAUTYSALONS
     
 
     
REISORGANISATIES
     
 
     
OVERIGE BEDRIJVEN
     
 
     
DIVERSEN
     
 
     


Type onderstaand een andere plaatsnaam of gemeentenaam in.


Zoeken   


. .