Welkom in Euverem
gemeente Gulpen-Wittem

Euverem (Limburgs: Öäverem) is een buurtschap van Gulpen in de gemeente Gulpen-Wittem. De ca 30 huizen liggen rond de gelijknamige weg Euverem richting Pesaken. Een vroegere schrijfwijze was Euvenheim; deze naam verwijst naar middeleeuwse bewoning in de buurt. Lokaal heet het buurtschap "de Del".

Het buurtschap bestaat uit twee straten en ligt langs de Gulp. Het ligt midden tussen Aken en Maastricht en midden in het heuvellandschap. Verschillende paaltjesroutes lopen er langs. Aan deze Gulp ligt ook nog het kasteel Neubourg. Midden in Euverem, bij nummer 24 zijn de resten te zien van een brug van de normaalsporige stoomtramlijn die tot de dertiger jaren van de 20e eeuw Maastricht en Vaals met elkaar verbond. Het huis met nummer 24 is gebouwd op het fundament van het bruggenhoofd.
De voorzieningen in het dorp zijn naast allerlei vakantiewoningen, een hotel met restaurant, een café met terras, een B&B en een grote camping "Osebos". Aan de Gulp was een forellenkwekerij met visvijvers en een pretpark, Foreldorado, gevestigd.
In Euverem is een actieve buurtvereniging die allerlei activiteiten organiseert. Deze vereniging is tevens carnavalsvereniging. Euverem staat in de omgeving bekend om de grote carnavalsgroep met een eigen prins, jeugdprins en raad van elf. De groep wint regelmatig prijzen in de optocht.

Wetenswaardigheden

Wikipedia
De gemeente op het web
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMaps

social media accounts in de gemeente
Social mediaAKTIVITEITEN
vermeldingen zijn per plaats gerangschikt
  social media
@
Gratis uw bedrijfsnaam in de rubrieken!

voorbeeld
Euverem
     
 
     
 
EETGELEGENHEDEN
 
 
Euverem
     
restaurants - hotels
KUNST & CULTUUR
 
Euverem
     
 
OVERNACHTINGEN
 
Euverem
     
hotels - restaurants
UITGAAN
   
 
Euverem
     
 
VERHUUR
  
 
Euverem
     
 
WELLNESS - BEAUTYSALONS
                                                         
 
Euverem
     
 
WINKELEN
 
Euverem
     
 
BEDRIJVEN
 
Euverem
     
 
DIVERSEN
 
Euverem
     
 
WETENSWAARDIGHEDEN

Vakwerkboerderij in Euverem

Uw logo of banner
zal hieronder niet misstaan

voorbeeld
Zoeken
Mail ons uw suggesties