Welkom in Hunsel
gemeente Leudal

Hunsel is een klein kerkdorp in Midden-Limburg (Nederland), gelegen in een landelijk, agrarisch gebied in de gemeente Leudal, 10 kilometer ten zuidoosten van Weert. Er wonen circa 940 mensen. Het verenigingsleven tiert er welig: bijvoorbeeld buurtverenigingen, een voetbalclub (RKHVC), een fanfare (St Cecilia), een schutterij (St Jacobus), een handboogvereniging (Vriendschap en Strijd), een carnavalsvereniging (de Serdelhunj), een toneelvereniging (Zeeversbas), enkele kerkkoren (Cantabile) enz. Het dorp kent drie kampeerplaatsen: Bekerhof, Branskanhof en Exhof. Daarnaast is er een woon-/zorgcomplex 'Brûggerhof' waar 24 kamers ter beschikking staan.

Door Hunsel stroomt de Uffelse beek. In het dorp staat een aantal oude boerderijen, het gemeentehuis van de gemeente Hunsel en de Sint Jacobus de Meerdere kerk. Deze kerk had oorspronkelijk een romaanse mergelen toren die rond 1300 gebouwd is, maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog net als vele andere kerktorens in Limburg opgeblazen. De toren werd herbouwd in 1951 onder toezicht van architect Joseph Franssen. Het huidige eenbeukige kerkgebouw stamt uit 1839. In een oude kaart van voor 1600 werd de plaats aangemerkt als Huusel. [1].

Bij Hunsel hoort ook de buurtschap Smidstraat. Oorspronkelijk waren ook Haler en Uffelse buurtschappen van Hunsel, maar die zijn - tezamen - uitgegroeid tot het kerkdorp Haler.

Wetenswaardigheden

Wikipedia
De gemeente op het web
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMaps

social media accounts in de gemeente
Social mediaAKTIVITEITEN
vermeldingen zijn per plaats gerangschikt
  social media
@
Uw bedrijfsnaam in de rubrieken!


voorbeeld
Hunsel
     
 
     
 
EETGELEGENHEDEN
 
 
Hunsel
     
 
KUNST & CULTUUR
 
Hunsel
     
 
OVERNACHTINGEN
 
Hunsel
     
 
UITGAAN
   
 
Hunsel
     
 
VERHUUR
  
 
Hunsel
     
 
WELLNESS - BEAUTYSALONS
                                                         
 
Hunsel
     
 
WINKELEN
 
Hunsel
     
 
BEDRIJVEN
 
Hunsel
     
 
DIVERSEN
 
Hunsel
     
 
Zoeken
Mail ons uw suggesties