Welkom in Kelpen-Oler
gemeente Leudal

Kelpen-Oler (Limburgs: Kelpe-Oler) is een kerkdorp in Limburg (Nederland). Kelpen-Oler behoort sinds 2007 bij de gemeente Leudal. Daarvoor maakte het samen met de kernen Baexem, Grathem en Heythuysen deel uit van de gemeente Heythuysen.

De gehuchten Kelpen en Oler[bewerken]
Kelpen en Oler, twee gehuchten die tot de twintigste eeuw van elkaar werden gescheiden. In de omgeving van het voormalige station Kelpen is beginnende bebouwing van Kelpen te zien. In de omgeving van de brandweerkazerne is de beginnende bebouwing van Oler te zien. Door de bouw van de gezamenlijke St. Liduinakerk heeft zich in de jaren die volgden, in deze omgeving, een woonkern gevormd. De officiële naam van dit dorp was Kelpen. Historisch gezien is deze naam simpelweg onjuist. Daarom werd de naam op 1 januari 1999 veranderd in Kelpen-Oler. Het dorp is uitgegroeid tot een aanzienlijk dorp van circa 1150 inwoners.
St. Liduinakerk[bewerken]

St. Liduinakerk
In 1934 verleende het bisdom Roermond verlof tot de bouw van een gezamenlijke parochiekerk voor de gehuchten Kelpen en Oler. Aanvankelijk stond deze kerk, die werd ontworpen door de architect Jos Cuypers en diens zoon Pierre Cuypers jr., na haar voltooiing in 1936, eenzaam in het ontginningslandschap. Maar al snel vormde zich een gezamenlijke woonkern (Kelpen-Oler), waarbij de parochiekerk als kiemcel fungeerde. De kerk werd op instigatie van rector (en later de eerste pastoor) H. Hogeland gewijd aan de Heilige Liduina van Schiedam. Kelpen-Oler was en is nog steeds de enige parochie in Limburg die aan deze heilige is gewijd. Op 10 juni 2012 vierde de St. Liduinakerk haar 75 jarig bestaan.

Wetenswaardigheden

Wikipedia
Web
De gemeente op het web
Nieuws
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMaps

social media accounts in de gemeente
Social mediaAKTIVITEITEN
vermeldingen zijn per plaats gerangschikt
  social media
@
Uw bedrijfsnaam in de rubrieken!


voorbeeld
Kelpen-Oler
     
 
     
 
EETGELEGENHEDEN
 
 
Kelpen-Oler
     
 
KUNST & CULTUUR
 
Kelpen-Oler
     
 
OVERNACHTINGEN
 
Kelpen-Oler
     
 
UITGAAN
   
 
Kelpen-Oler
     
 
VERHUUR
  
 
Kelpen-Oler
     
 
WELLNESS - BEAUTYSALONS
                                                         
 
Kelpen-Oler
     
 
WINKELEN
 
Kelpen-Oler
     
 
BEDRIJVEN
 
Kelpen-Oler
     
 
DIVERSEN
 
Kelpen-Oler
     
 
Uw logo of banner
zal hieronder niet misstaan


voorbeeld

Zoeken
Mail ons uw suggesties