Welkom in Oudendijk
 
gem. Woudrichem
Oudendijk is een klein dorpje in de gemeente Woudrichem, Noord-Brabant. Er wonen vooral veel boeren en oudere mensen. Vroeger was Oudendijk vooral een bron van voedsel voor de inwoners van Woudrichem, vanwege de vele agrarische activiteiten.

Oudendijk ligt net als Woudrichem aan de Merwede, recht tegenover Gorinchem. Rondom Oudendijk staan vele bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Dit omdat de Duitsers dachten dat de omgeving een belangrijk strategisch punt kon zijn. Er stromen twee rivieren samen in de Merwede (de Waal uit het oosten en de Maas uit het zuiden) maar uiteindelijk zijn deze nauwelijks gebruikt.

Kenmerkend voor Oudendijk is ook het levendige verenigingsleven. Oranje vereniging "Wilhemina" organiseert om de vijf jaar een spectaculair buurtfeest waarbij Oudendijk in verschillende 'dorpen' wordt verdeeld zoals: Het Centrum, Het Boveneind, Oranjedorp en Het Lage Eind. Elk 'dorp' verzint een thema voor het feest, compleet met versiering van de straat, de huizen van de bewoners en de tuin. Dit blijft niet bij een paar lampjes met vlaggen, maar complete bouwwerken sieren de voortuin. Bijvoorbeeld een filmset, een zwembad of een raceauto. Vrijwel alle bewoners doen volop mee en om de vijf jaar is het dan ook erg druk op straat. Tevens is het dorp niet toegankelijk voor auto's. Elke avond is er in een ander 'dorp' een feestavond. Het buurtfeest duurt één week.

Over de dijk ligt het natuurgebied Groesplaat.

 

activiteiten
avondje stappen
kunst & cultuur
plaatselijke informatie

eetgelegenheden

reisorganisaties

overnachtingen

winkelen

verhuur

bedrijven

algemeen
Wikipedia.