Welkom in Woudrichem
gemeente Woudrichem


Woudrichem is een oude vestingstad aan de Merwede in de provincie Noord-Brabant (Land van Heusden en Altena), onderdeel van gelijknamige gemeente. Woudrichem telt ongeveer 4300 inwoners, ongeveer een derde van de gehele gemeente. Woudrichem is lid van de Nederlandse Vereniging van Vestingsteden.

De stad Woudrichem ligt vrijwel tegenover Gorinchem, waarmee het een voetveerverbinding heeft. Naar Slot Loevestein is een klein voetveer.
Woudrichem heeft een mooie oude stadskern met de Martinuskerk. In het nieuwere gedeelte van Woudrichem is een winkelcentrum met diverse winkels

Woudrichem ligt juist daar waar de Afgedamde Maas samenvloeit met de Waal, waarna de stroom verder westwaarts vloeit als Boven-Merwede. Op deze plaats komen de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland bij elkaar. Aan de overzijde van de Afgedamde Maas, op het grondgebied van Poederoijen ligt het Slot Loevestein. Het is vanuit Woudrichem per voetveer bereikbaar. Over de Boven-Merwede kan men per voetveer naar Gorinchem varen.

Ten westen van Woudrichem bevindt zich het natuurgebied Groesplaat, bestaande uit de delen Sleeuwijkerwaard en Het Gors. Het betreft uiterwaarden en stroomruggen langs de Boven-Merwede. Ten zuiden van Woudrichem bevindt zich grootschalig landbouwgebied, in de jaren '60 van de 20e eeuw ontstaan door ruilverkaveling. Hier vindt men ook het particulier landgoed Uitwijkse Veld.

In the pickture
Overnachtingen
Eetgelegenheden
Activiteiten
.
Bedrijven
.

.
Kunst & Cultuur
Winkelen
.
.
Verhuur
.
Uitgaan
.
Plaatselijke informatie
Voorzieningen / Wetenswaardigheden
Kunst & Cultuur
Verenigingen
Plaatselijke evenementen
Algemeen
Wikipedia.
 
 
 Websites eigen inwoners  (niet commercieel)
Facebook accounts
Linked In
Twitter accountsgratis