De Sloterbrug
Welkom in Badhoevedorp


Badhoevedorp is een dorp in de gemeente Haarlemmermeer in de Nederlandse provincie Noord-Holland met in 2011 12.044 inwoners.
Badhoevedorp wordt door de ringvaart gescheiden van het voormalige dorp Sloten, thans deel van de gemeente Amsterdam. De Sloterbrug verbindt beide dorpen met elkaar. Langs de ringvaart komt men in het noordwesten over de Akerdijk bij het dorp Lijnden, in het zuidoosten over de Nieuwe Meerdijk bij de buurtschap Nieuwe Meer.
Badhoevedorp is genoemd naar de modelboerderij de Badhoeve van Jacob Paulus Amersfoordt, burgemeester van Haarlemmermeer. Deze in 1854 gebouwde boerderij trok al spoedig de aandacht vanwege de revolutionaire landbouwmethoden. Onder andere koningin Sophia heeft de boerderij nog bezocht.
Aanvankelijk was Badhoevedorp niet veel meer dan een paar huizen aan de ringdijk, maar vanaf de jaren 1930 werd het dorp als tuindorp van Amsterdam uitgebreid. Zo kon aan de werknemers van het nabijgelegen Schiphol huisvesting worden geboden. De nieuwe bevolking was voor de overgrote meerderheid afkomstig uit de stad. Dit en de nabijheid van Amsterdam zullen de oorzaak zijn dat Badhoevedorpers zich ook nu nog meer verbonden voelen met de stad dan met Haarlemmermeer. Van eind jaren 1930 tot begin jaren 1970 was het dorp het grootste van de Haarlemmermeer.
In 1936 werd de naam van het dorp officieel door de Haarlemmermeerse gemeenteraad vastgesteld als Badhoevedorp. Voor die tijd stond het bekend als Badhoevebuurt.
Wetenswaardigheden

GEMEENTE HAARLEMMERMEER


Wikipedia
De plaats op het web
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMaps
Uw vermelding op deze pagina is gratis. ..................Aanmelden via de button
 
AKTIVITEITEN
vermeldingen zijn per plaats gerangschikt
  social media
@
Badhoevedorp
     
 
EETGELEGENHEDEN
 
 
Badhoevedorp
     
brasserieën
KUNST & CULTUUR
 
Badhoevedorp
     
 
OVERNACHTINGEN
 
Badhoevedorp
     
 
UITGAAN
   
 
Badhoevedorp
     
 
VERHUUR
  
 
Badhoevedorp
     
 
WELLNESS - BEAUTYSALONS
 
Badhoevedorp
     
 
WINKELEN
 
Badhoevedorp
     
 
REISORGANISATIES
 
Badhoevedorp
     
 
BEDRIJVEN
 
Badhoevedorp
     
koop- en huurhuizen

Zoek op provincie- gemeente- plaats- bedrijfs- of objectnaam  
Zoeken
Mail ons uw suggesties