Welkom in Berkhout

Het dorp Berkhout bestaat van oorsprong uit meerdere stukken met in het midden het eigenlijke dorp. De andere delen met bewoning waren vroeger buurtschappen. Zo was er het Westeinde en het Oosteinde. De weg van Westeinde was het westelijk einde van hetgeen men Berkhout noemde, totdat de buurtschap De Burgt ook onder Westeinde ging vallen. Door de uitbreiding van de bewoning verdween het verschil tussen Westeinde en de dorpskern van Berkhout, en daarmee verdween Westeinde als plaatsduiding. Alleen De Burgt vormde lange tijd een uitzondering. Maar uiteindelijk verdween ook deze naam als plaatsduiding. In jaren zeventig van de twintigste eeuw werd de straat De Burg van De Burgt onderdeel van De Goorn.

Bij het Oosteinde bleef de plaatsduiding wel, vooral omdat de bewoning niet zo sterk uitgebreid werd als op het Westeinde. Wel wordt vaak het oorspronkelijk begin van het Oosteinde, bij de dorpskern van Berkhout, niet meer tot de buurtschap Oosteinde gerekend. De grens wordt nu vaker bij de eerste grote sloot die het Oosteinde kruist vanuit Berkhout gezien. Maar formeel valt heel de buurtschap onder het dorp Berkhout.

Verder wordt ook de buurtschap De Hulk voor een groot deel bij Berkhout gerekend. Ook het dorp Bobeldijk wordt vaak bij Berkhout gerekend.

Wetenswaardigheden

GEMEENTE KOGGENLAND


Wikipedia
De plaats op het web
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMaps
Uw vermelding op deze pagina is gratis. ..................Aanmelden via de button
 
AKTIVITEITEN
vermeldingen zijn per plaats gerangschikt
  social media
@
Berkhout
     
 
EETGELEGENHEDEN
 
 
Berkhout
     
 
KUNST & CULTUUR
 
Berkhout
     
 
OVERNACHTINGEN
 
Berkhout
     
 
UITGAAN
   
 
Berkhout
     
 
VERHUUR
  
 
Berkhout
     
 
WELLNESS - BEAUTYSALONS
 
Berkhout
     
 
WINKELEN
 
Berkhout
     
 
REISORGANISATIES
 
Berkhout
     
 
BEDRIJVEN
 
Berkhout
     
koop- en huurhuizen

Zoek op provincie- gemeente- plaats- bedrijfs- of objectnaam  
Zoeken
Mail ons uw suggesties