Welkom in Draai
Gemeente Heerhugowaard


De Draai ligt op het kruispunt Van Veenweg ( vroeger Hondenweg) en de Oostdijk. De Draai bezit diverse antieke en moderne stolpboerderijen en bezit tevens een café-restaurant; Gastvrij de Draai.

In het verleden waren in dit buurtschap ook een slagerij, smederij, bakkerij, molenmakerij, kruidenier en een brandstoffenhandel gevestigd. Ook was hier de natuurlijke ijsbaan gevestigd waaraan de Heerhugowaardse ijsclub "De Draai" haar naam van afgeleid heeft. De Draai, ontstaan als druipland bij het inpolderen van Heerhugowaard, is tevens het oudste stukje van de polder Heerhugowaard en ligt hoger boven N.A.P. dan de polder zelf. Het buurtschap ligt ingesloten tussen een oude molensloot, genaamd de kolk, en de ringvaart. Op het café na is het nu een woonbuurtje geworden.

Ten westen van de oorspronkelijke woonkern van Draai ligt de Heerhugowaardse woonwijk Draai gepland, hetgeen op veel verzet stuit van de bewoners van De Draai. Er werd zelfs een Actiecomité opgericht. Maar zoals het nu naar uitziet zal de woonwijk er komen, en daarmee zal De Draai minder los van de groeiende stad Heerhugowaard komen te liggen.

Vlakbij de Draai, aan de overkant van de ringvaart, staat een molen (op het grondgebied van de gemeente Koggenland) en is er een pittoreske loopbrug (kippenbrug) over de Ringvaart.

Wetenswaardigheden

GEMEENTE

HEERHUGOWAARD


Wikipedia
De plaats op het web
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMaps
Uw vermelding op deze pagina is gratis. ..................Aanmelden via de button >
 
AKTIVITEITEN
vermeldingen zijn per plaats gerangschikt
  social media
@
Draai
     
 
EETGELEGENHEDEN
 
 
Draai
     
 
KUNST & CULTUUR
 
Draai
     
 
OVERNACHTINGEN
 
Draai
     
 
UITGAAN
   
 
Draai
     
 
VERHUUR
  
 
Draai
     
 
WELLNESS - BEAUTYSALONS
 
Draai
     
 
WINKELEN
 
Draai
     
 
REISORGANISATIES
 
Draai
     
 
BEDRIJVEN
 
Draai
     
koop- en huurhuizen

Zoek op provincie- gemeente- plaats- bedrijfs- of objectnaam  
Zoeken
Mail ons uw suggesties