Welkom in Driemond
Gemeente Amsterdam

Driemond telt ongeveer 620 huizen en circa 1500 inwoners. Globaal grenst Driemond in het Noorden aan het Diemerbos in de Gemeenschapspolder, in het Zuiden aan het tot Abcoude gemeente de Ronde Venen behorende Gein, in het Westen aan het Gaasperpark en in het Oosten aan Weesp.
Een aantal straatnamen is bij toewijzing aan Amsterdam veranderd. Deze bestonden namelijk al in Amsterdam. Dit betrof onder andere de Rijnstraat en Waalstraat, deze werden veranderd in: Zomerstraat, Herfststraat, Winterstraat en Lentestraat. Het Zandpad bestond ook al en is gewijzigd in Zandpad-Driemond om verwarring te voorkomen.
De naam Driemond heeft zijn oorsprong in de drie riviertjes die samenkomen bij het dorp: het Gein, de Gaasp en het Smal Weesp. De laatste twee riviertjes maken deel uit van de Weespertrekvaart, die op zijn beurt weer onderdeel was van wat vroeger de Keulsche Vaart werd genoemd. Oorspronkelijk was Driemond een buurtschap binnen de gemeente Weesperkarspel met als naam De Geinbrug. In 1961 kreeg De Geinbrug, gezien de grootte die het inmiddels had gekregen, de status van dorp en veranderde de naam in Driemond.
De naam Driemond bestond al eerder als de naam van een buitenplaats die gelegen was aan het Gein nabij de plaats waar de drie riviertjes samenkomen (waar nu de begraafplaats Driemond ligt). De fontein van dit statige lustoord kan men nog bewonderen in park Frankendael in de Watergraafsmeer. Verder is er niets meer van over.
Het dorp kent meerdere sportverenigingen, zoals SV Geinburgia, Driemond Fit en schaatsclub Gein en omstreken (met een natuurijsbaan). meer
Wetenswaardigheden

GEMEENTE AMSTERDAM


Wikipedia
De plaats op het web
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMaps
Uw vermelding op deze pagina is gratis. ..................Aanmelden via de button
 
AKTIVITEITEN
vermeldingen zijn per plaats gerangschikt
  social media
@
Driemond
     
 
EETGELEGENHEDEN
 
 
Driemond
     
 
KUNST & CULTUUR
 
Driemond
     
 
OVERNACHTINGEN
 
Driemond
     
 
UITGAAN
   
 
Driemond
     
 
VERHUUR
  
 
Driemond
     
 
WELLNESS - BEAUTYSALONS
 
Driemond
     
 
WINKELEN
 
Driemond
     
 
REISORGANISATIES
 
.
     
 
BEDRIJVEN
 
Driemond
     
huisvesting

Zoeken
Mail ons uw suggesties