RK Urbanuskerk in Duivendrecht.
Welkom in Duivendrecht
Gemeente Ouderamstel

Station Duivendrecht was tot 2006 vooral bekend als overstapstation vanuit Utrecht naar Schiphol waar zowel binnenlandse en buitenlandse passagiers gebruik van maken. Sinds de Utrechtboog open is, hoeft men niet meer op Station Duivendrecht over te stappen. Bezoekers van de Amsterdam ArenA en omgeving stappen sinds de opening van station Amsterdam Bijlmer ArenA ook niet meer uit op Duivendrecht. Behalve station Duivendrecht liggen ook de drie metrostations Van der Madeweg, Overamstel en Strandvliet/Arena (gedeeltelijk) op grondgebied van Ouder-Amstel.
Duivendrecht bestaat uit drie delen: het dorp, een groot industrieterrein (behorend tot) Amsterdam Business Park en een landelijk gebied aan de Amstel, namelijk de Groot en Klein Duivendrechtse Polders.

Vlak naast het station ligt de best bereikbare kerk van Nederland, de Sint-Urbanuskerk. De protestantse "kleine kerk" staat verderop aan de grootste straat, de Rijksstraatweg, die dwars door het dorp loopt. Over deze straat loopt het grootste gedeelte van de Bordjesroute, een "historische" wandeling door Duivendrecht.

Alleen de Sint-Urbanuskerk en de lange Rijksstraatweg zijn nog als historische elementen herkenbaar in het dorp; de meeste boerderijen zijn verdwenen. Naast de kerk staan de twee oudste. In een van de twee boerderijen moet in de kelder een zeer oude kaasmakerij zijn.
Wetenswaardigheden

GEMEENTE
OUDER-AMSTEL


Wikipedia
De plaats op het web
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMaps
Uw vermelding op deze pagina is gratis. ..................Aanmelden via de button >
 
AKTIVITEITEN
vermeldingen zijn per plaats gerangschikt
  social media
@
Duivendrecht
     
 
EETGELEGENHEDEN
 
 
Duivendrecht
     
 
KUNST & CULTUUR
 
Duivendrecht
     
 
OVERNACHTINGEN
 
Duivendrecht
     
 
UITGAAN
   
 
Duivendrecht
     
 
VERHUUR
  
 
Duivendrecht
     
 
WELLNESS - BEAUTYSALONS
 
Duivendrecht
     
 
WINKELEN
 
Duivendrecht
     
 
REISORGANISATIES
 
Duivendrecht
     
 
BEDRIJVEN
 
Duivendrecht
     
koop- en huurhuizen

Zoek op provincie- gemeente- plaats- bedrijfs- of objectnaam  
Zoeken
Mail ons uw suggesties