Luijendijkssluis

Welkom in Landsmeer
Gemeente Landsmeer

Landsmeer, een plaats en een landelijke groene gemeente, met ruim 10.000 inwoners, tussen Amsterdam, Zaanstad en Purmerend. Omringd door beschermd natuurgebied.

Een gemeente waar het groen van het veenweidegebied en het blauw van sloten, vaarten en plassen extra kleur geven aan het rode lint van de bebouwing. Een schitterende woon-werkomgeving. Een gemeente met bezige mensen.

Tegenwoordig is het vooral een slaapgemeente voor werknemers en gepensioneerden in de regio. Wie er binnenrijdt treft een lange smalle weg geflankeerd door een sloot waarover bruggetjes naar de afzonderlijke woningen leiden. Het oude patroon van de ene weg met lintbebouwing is duidelijk herkenbaar.

Vandaag de dag levert het water een positieve bijdrage aan het leven in Landsmeer. De gemeente is dankzij het groene gebied tussen Zaanstad, Amsterdam en Purmerend nog steeds een waterrijk landschap met veel groen. Er zijn twee belangrijke natuurgebieden binnen haar grenzen: Samen met de gemeente Oostzaan het recreatie- en natuurgebied Het Twiske en het gehele (bij biologen wereldberoemde) natuurgebied Ilperveld, waar veel bijzondere diersoorten hun habitat hebben, tijdelijk of het hele jaar door. Bij het Twiske verzorgt de gemeente Landsmeer een deel van de onderhoudstaken, samen met de omliggende gemeenten Zaanstad, Oostzaan en Amsterdam. Het Twiske en het Ilperveld maken deel uit van het Nationaal Landschap Laag Holland.

Wetenswaardigheden
GEMEENTE
LANDSMEER

Wikipedia
De plaats op het web
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMaps

Uw vermelding op deze pagina is gratis. ..................Aanmelden via de button >
 
AKTIVITEITEN
vermeldingen zijn per plaats gerangschikt
  social media
@
Landsmeer
     
 
EETGELEGENHEDEN
 
 
Landsmeer
     
 
KUNST & CULTUUR
 
Landsmeer
     
 
OVERNACHTINGEN
 
Landsmeer
     
 
UITGAAN
   
 
Landsmeer
     
 
VERHUUR
  
 
Landsmeer
     
 
WELLNESS - BEAUTYSALONS
 
Landsmeer
     
 
WINKELEN
 
Landsmeer
     
 
REISORGANISATIES
 
Landsmeer
     
 
BEDRIJVEN
 
Landsmeer
     
makelaardij

Zoek op provincie- gemeente- plaats- bedrijfs- of objectnaam  
Zoeken
Mail ons uw suggesties

.