Wandelen in de omgeving van Midwoud.
Welkom in Midwoud
Gemeente Medemblik

Midwoud ligt tussen de stad Medemblik en het dorp Wognum in. Midwoud komt in 1396 als Middenwoude, in 1481 als Mitwoude. De plaatsnaam zou verwijzen naar het feit dat het midden tussen Oostwoud en Westwoud in het bos was gelegen. Van dat bos is niets meer over. Het lag van oorsprong iets noordwestelijker dan waar het nu gelegen is. De plaats zou oorspronkelijk bij de dijk en buurtschap Broerdijk gelegen hebben.
Midwoud mocht vanaf 1969 groeien, maar met behoud van het landelijke karakter dat het had. Na de gemeentefusie in 1979 kwam er niet veel later een eind aan de langzame groei, totdat in de jaren 1990 de plannen kwamen Oostwoud en Midwoud naar elkaar toe te laten groeien via de weg/buurtschap Tripkouw die de twee plaatsen met elkaar verbond, het oosten bij Midwoud was al deels bebouwd. Anno 2006 is een groot deel van de plannen gerealiseerd. Daarmee is ook de buurtschap Tripkouw als duidelijke buurtschap definitief verdwenen. De buurtschap Tripkouw viel grotendeels onder het dorp Midwoud, en klein deel onder Oostwoud. De weg Tripkouw valt tegenwoordig geheel onder het dorp Midwoud.
De andere buurtschap die onder Midwoud gerekend wordt is De Buurt, waar onder meer de naturistenvereniging en camping De Vrije Vogels is gevestigd. Midwoud is verder regionaal en landelijk bekend van het vogel- en egelopvangcentrum De Bonte Piet. Dit is gevestigd aan de Broerdijk in Broerdijk.
Wetenswaardigheden

GEMEENTE
MEDEMBLIK


Wikipedia
De plaats op het web
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMapsUw vermelding op deze pagina is gratis. ..................Aanmelden via de button >
 
AKTIVITEITEN
vermeldingen zijn per plaats gerangschikt
  social media
@
Midwoud
     
 
EETGELEGENHEDEN
 
 
Midwoud
     
 
KUNST & CULTUUR
 
Midwoud
     
 
OVERNACHTINGEN
 
Midwoud
     
 
UITGAAN
   
 
Midwoud
     
 
VERHUUR
  
 
Midwoud
     
 
WELLNESS - BEAUTYSALONS
 
Midwoud
     
 
WINKELEN
 
Midwoud
     
 
REISORGANISATIES
 
Midwoud
     
 
BEDRIJVEN
 
Midwoud
     
makelaardij

Zoek op provincie- gemeente- plaats- bedrijfs- of objectnaam  
Zoeken
Mail ons uw suggesties

UW BEDRIJF OPTIMAAL IN BEELD
hier kunt u zich.