Welkom in Molenbuurt
Gemeente Texel


Molenbuurt ligt net ten noorden van het dorp De Waal op het Nederlandse waddeneiland Texel. Molenbuurt is een kleine buurtschap die ooit in polder
Omdat daar net een molen was gebouwd werd in 1543 de buurtschap nog de Molenbuyrt genoemd, evenals de weg die er doorheen liep. De molen bleef tot 1839 staan. De Molen was gelijk de aanzet tot bewoning in de buurt. Nadat de molen verkocht werd in 1839 aan de Sociëteit van Eigendom van Eierland werd de molen uit elkaar gehaald en weer opgebouwd aan het eind van de Postweg nabij De Cocksdorp. Een boerderij, die van voor 1810 is en vlakbij de molen stond herinnert tot op heden aan de molen via de boerderijnaam, genaamd de Molenhoeve. De weg die door de buurtschap loopt herinnert niet meer aan de molen noch aan de buurtschap, de weg heet thans namelijk Bargen, vernoemd naar de buurtschap Bargen van iets verderop.
Bij een schouw in 1561 van de polder waarin de buurtschap zich bevindt werd door de Staten van Holland en Westfriesland benoemde commissie, die de onregelmatige belastingafdracht moest controleren, de polder Barningen genoemd als de polder met de 'bijna kwaadste' grond van heel Texel. De grond van Barningen was per morgen niet meer dan 50 stuivers waard en dat terwijl andere polders belastbaar waren voor 10 carolusguldens per morgen.
Wetenswaardigheden

GEMEENTE
TEXEL


Wikipedia
De plaats op het web
Het laatste nieuws
Video-kanalen
Google fotoalbum
GoogleMapsUw vermelding op deze pagina is gratis. ..................Aanmelden via de button >
 
AKTIVITEITEN
vermeldingen zijn per plaats gerangschikt
  social media
@
Molenbuurt
     
 
EETGELEGENHEDEN
 
 
Molenbuurt
     
 
KUNST & CULTUUR
 
Molenbuurt
     
 
OVERNACHTINGEN
 
Molenbuurt
     
 
UITGAAN
   
 
Molenbuurt
     
 
VERHUUR
  
 
Molenbuurt
     
 
WELLNESS - BEAUTYSALONS
 
Molenbuurt
     
 
WINKELEN
 
Molenbuurt
     
 
REISORGANISATIES
 
Molenbuurt
     
 
BEDRIJVEN
 
Molenbuurt
     
makelaardij

Zoek op provincie- gemeente- plaats- bedrijfs- of objectnaam  
Zoeken
Mail ons uw suggesties

UW BEDRIJF OPTIMAAL IN BEELD
hier kunt u zich.