Welkom in Amerongen
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Amerongen is een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug, gelegen aan de voet van de Amerongse berg, nabij de Rijn, in het zuidoosten van de provincie. De Utrechtse Heuvelrug is tegenwoordig een nationaal park. De vroegere gemeente is 3040 ha groot en heeft ruim 7300 inwoners.

Amerongen is vooral bekend dankzij Kasteel Amerongen. De laatste Keizer van Duitsland Wilhelm II heeft even gelogeerd op het Kasteel alvorens naar Huize Doorn te verhuizen. Kasteel Amerongen is in 1672 (rampjaar) geheel verwoest door de Fransen en in de huidige stijl weer opgebouwd.

In Amerongen staat de Andrieskerk. Dit is een laat Gotische kerk, waarvan de bouwstijl van de toren is afgeleid van de Utrechtse Domtoren. Een vrijwel identieke toren is gebouwd in Eemnes-Buiten. De hervormde gemeente van Amerongen is de eigenaar van de Andrieskerk. De toren is, zoals gebruikelijk sinds de Franse tijd, eigendom van de burgerlijke gemeente. De kerk is te bezichtigen. Er worden ook rondleidingen verzorgd.

Nabij Amerongen is een sluis- en stuwcomplex in de Nederrijn gebouwd.

                     (gratis op deze pagina)
AKTIVITEITEN
Naam
Activiteiten
@
 
EETGELEGENHEDEN
Naam
Eetgelegenheden
@
 
KUNST & CULTUUR
Naam
Kunst & Cultuur
@
  Amerongen
OVERNACHTINGEN
Naam
Overnachtingen
@
 
UITGAAN
Naam
Uitgaan
@
 
VERHUUR
Naam
Verhuur
@
 
WINKELEN
Naam
Winkelen
@
 
BEDRIJVEN
Naam
Bedrijven
@
 
LOKALE LINKS
Naam
Bedrijven
@
 
 
    Hebt u niet gevonden wat u zocht?   
Probeer het eens via de site search.
Mail ons uw zoekopdracht
zodat we het alsnog kunnen plaatsen