Trafohuisje in Eemdijk -  Foto: Swarte Kees

Welkom in Eemdijk
gemeente Bunschoten

Eemdijk is een klein dorp aan de rivier de Eem dat in de gemeente Bunschoten ligt, in de Nederlandse provincie Utrecht. Het dorp telt ongeveer 800 inwoners. Eemdijk is onder de naam Dijkhuizen ontstaan in de vijftiende eeuw, na de aanleg van de zeedijk, die Veen- en Veldendijk heet.

Het dorp heeft een pontje, dat op zondag niet vaart. Bij dit pontje nam Drs. P in 1973 het filmpje op voor zijn lied De veerpont. Als passagiers op het pontje varen ook de solisten Daniël Samkalden en Maarten Veerman bij het liedje 'Wij zijn kwaad' in Kinderen voor Kinderen 10. Het pontje is al een stuk ouder, in de negentiende eeuw stond het al op de kaart. In 1960 kreeg het aan beide zijden van de eem zijn eigen haventje. De huidige pont is in 1980 in de vaart gekomen.

Waar tegenover Eemdijk het pontje aanlegt, ligt het nu praktisch onzichtbare voormalige eilandje 'De Helling'. Zoals de naam al suggereert werd die plek gebruikt om aan schepen te werken. Bij laagwater lieten schippers daar in de zeventiende en achttiende eeuw hun schip droogvallen.

         (gratis )
Wetenswaardigheden

Wikipedia

Pontje bij eemdijk
AKTIVITEITEN
Naam
Activiteiten
@
 
EETGELEGENHEDEN
Naam
Eetgelegenheden
@
 
KUNST & CULTUUR
Naam
Kunst & Cultuur
@
  
OVERNACHTINGEN
Naam
Overnachtingen
@
  
UITGAAN
Naam
Uitgaan
@
  
VERHUUR
Naam
Verhuur
@
  
WINKELEN
Naam
Winkelen
@
  
BEDRIJVEN
Naam
Bedrijven
@
  
PLAATSELIJKE LINKS
Naam
Bedrijven
@
 
  
    Hebt u niet gevonden wat u zocht?   
Probeer het eens via de site search.
Mail ons uw zoekopdracht
zodat we het alsnog kunnen plaatsen
.