De kerk in Wemeldinge

Welkom in Wemeldinge
Gemeente Kapelle

Wemeldinge (Zeeuws: Weumelienge) is een dorp in de Nederlandse provincie Zeeland, gelegen aan de Oosterschelde en de noordelijke monding van het Kanaal door Zuid-Beveland. Tot 1970 was het een zelfstandige gemeente, sinds die tijd is het onderdeel van de gemeente Kapelle. Het dorp heeft 3100 inwoners (1 januari 2010).
In vroeger tijden werd vooral geleefd van de vis en oestervangst (De Oesterbaai). Inmiddels hebben toeristen het dorpje gevonden. Wemeldinge heeft anno 2013 een flinke jachthaven, tal van vakantiehuisjes en enkele campings.
Tot 1992 moesten boten bij Wemeldinge gebruikmaken van een van de drie sluizen die het mogelijk maakte om via het Kanaal door Zuid-Beveland de Oosterschelde te bereiken. Dit waren respectievelijk de kleine sluis, de midden sluis en de grote sluis. De kleine sluis was sinds 1973 niet meer in gebruik. Tegenwoordig wordt deze sluis gebruikt door de pleziervaart om vanuit de jachthaven de Oosterschelde op te komen.
Sinds 1992 is het echter mogelijk om rechtstreeks door te varen. Dit werd mogelijk doordat een nieuwe aftakking van het kanaal in gebruik werd genomen. De dijken langs het kanaal zijn tot deltahoogte verhoogd.
gratis
AKTIVITEITEN
Naam
Activiteiten
@
  Wemeldinge
arrangementen - zeiltochten
EETGELEGENHEDEN
Naam
Eetgelegenheden
@
Wemeldinge  
.
.
KUNST & CULTUUR
Naam
Kunst & Cultuur
@
Wemeldinge
.
.
OVERNACHTINGEN
Naam
Overnachtingen
@
Wemeldinge  
.
.
UITGAAN
Naam
Uitgaan
@
Wemeldinge
.
.
VERHUUR
Naam
Verhuur
@
Wemeldinge  
.
.
WINKELEN
Naam
Winkelen
@
Wemeldinge  
.
.
BEDRIJVEN
Naam
Bedrijven
@
Wemeldinge 
.
.
PLAATSELIJKE LINKS
Naam
Bedrijven
@
 .
.
.
  .
.
.
.