De molen in Mijnsheerenland
                                                    

Welkom in Mijnsheerenland
Gemeente Binnenmaas

Mijnsheerenland is een dorp met 4435 inwoners (1 januari 2006) op de Hoeksche Waard in de gemeente Binnenmaas, provincie Zuid-Holland, Nederland. Het dorp is gelegen aan de Binnenbedijkte Maas. In 2005 is bekend geworden dat de gemeenten Binnenmaas en 's-Gravendeel op 1 januari 2007 worden samengevoegd.

Na de Sint Elisabethsvloed (1421) werd het land waar nu Mijnsheerenland ligt drooggelegd door ridder Lodewijck Praet van Moerkerken. Men spreekt dan ook wel van het Mijnsheerenland van Moerkerken. De herkomst van de naam is niet religieus, maar geeft de feitelijke situatie weer, namelijk het land van mijn heer Praet van Moerkerken.
Mijnsheerenland is historisch gezien een interessante plaats. Buiten het dorp ligt de middeleeuwse buitenplaats het Hof van Moerkerken waarop thans een 18e-eeuws landhuis staat. Op het Hof van Moerkerken woonde de ambachtsheer. Enkele bekende mensen hebben op het Hof gewoond, zoals Frederik van Eeden. Zijn roman Van de koele meren des doods is daar geschreven en deels verfilmd. Het Hof is nog steeds bewoond en daarom niet toegankelijk voor het publiek. De tuin van het Hof is alleen op Open Monumentendag te bezichtigen.

gratis
WETENSWAARDIGHEDEN

Wikipedia
AKTIVITEITEN
Naam
Activiteiten
@
 
EETGELEGENHEDEN
Naam
Eetgelegenheden
@
 
KUNST & CULTUUR
Naam
Kunst & Cultuur
@
 
OVERNACHTINGEN
Naam
Overnachtingen
@
 
UITGAAN
Naam
Uitgaan
@
 
VERHUUR
Naam
Verhuur
@
 
WINKELEN
Naam
Winkelen
@
 
BEDRIJVEN
Naam
Bedrijven
@
 
LOKALE LINKS
Naam
Bedrijven
@
 
 
    Hebt u niet gevonden wat u zocht?   
Probeer het eens via de site search.
Mail ons uw zoekopdracht
zodat we het alsnog kunnen plaatsen